LANGKAH RONGGENG


Website Hit Counters

14 March 2011

H A N G O U T




assalamualaikum ,

hehehe . sje je nak post . yang hari ini 15 MARCH , aku dan kawan kawan nak hangout okay , hee :)
saje jeh batak nak bagi tahuuuu . HAHA !
okaylah , doakan hari ni hari yang best buat aku okay .
NURUL IZLIN and NUR FAZIRA . semoga today , hari yang best buat kita okayy .



tunggu post yang selanjutnyaaa :)

T A K U T

assalamualaikumm , hey gus !

huhh ! msti tertnye tnye kan , asl aku takut ? aishh ! mne tak nyeee , tsunami kat jepun , aishh !
terkejut la jgk first2 denga jepun kne tsunami , aishh ! abes laa merundop ekonomi jepunn .
btw , mmg dasyat sgt jepun tahuu .

ehh ! nak tahu takk . aku terpiki piki jee , takot takot , tbe2 tsunami dtg kt MALAYSIA blik , aishh , tak nakkk , YA TUHAN kuu , perliharalah kami . hmm , disebabkan petang tadi hujan yang teramat lebat , angin bertiup kencang bagaikan puting beliung , petir sambar menyambar , huhh !
dlm otak ku sentiase terpiki , aishh , ape nihh , tsunami ke ? ( aipp ! jgn ckp bkn bkn )
tapi mgkin jdi knyataan kn ,
so , knelah siap sediaa . BETOL TAK ?

tapi akhirnya , Alhamdulillah , tak de pape pun yg jadii , syukur sangat .
hope kejadian alam nih tak berlarutan kan ..

adakah mgkin ini tande tande akhir KIAMAT ?
ouchhhh ! tidakkkk . mgkin ni persoalan yg trtanye tnye di fikiran msg msg kan kan ..


so , banyakkan laa ibadah pada ALLAH , smoge hidup lbh diberkati , ameeeeeennn

12 March 2011

homework oh homework !

hey guys ! pehhhhh . rindu gilerr kat blog . almaklumlah 3 minggu kat hostel . huhhh ! macam macam terjadi . itulah inilah , kenangan pahit , manis sumee ade . perghhhh .perang nafsu betullah kat ostel time tuhh . stiap hari mngira . lagi bpe hari lagi nak pulang . huhh ! akhirnyaaaaaaa .
jejak jugak aku kat rumah yg tercinta nii .. cayalahhh :)

hmm , okay sbnrnya aku tak tahu nak post ape , tapi , aku nak cite sikit laa kan , sebagai CALON pmr nilah kann , perghhh ! serius aku kate , HOMEWORK aku berlambak laneeeeeeeeee , aishh ! dengan folio inilahh , folio itulahh , TITIAN ILMU lahhh , Allah , cmniiiiiie agknye nk siapkan semua tuuu , tapi tak pee , aku cubaaa , FITRAH BOLEHHH ! yahh . hahaha.
kate nak 9A kjan . kene laa usaha sikit . hmm ,

ehh korang nak tahu takkk , slme 3 minggu kat sekolah mcm2 terjadi , yelahh minggu pertama , AMAL ISLAMI . perghhh ! perang besar betol dgn firqah HIJAU . saiko mensaiko . ahh ! lntak ape , ape aku pedulii , haha , btw , soorryy laa ! biaselah tuu , semangat pasukan kan , ehh ! to AZMAN 5sc2 , sorry la beb ! aku mmg saiko giler giler kau tyme debat tuhh . haha , puaasss aku rase , kahkah..
and yg pling aku suka , because , Im the winner of syarahan bm .. kpda rakan rakan ku yg berjaye , congrats okay . jmpe kat DAERAH strusnya di NEGERI . cehhhhh . AMINNNNNN

hmm , slain tuu , klo mggu kedua plak , haiyaaa , mmg perang nafsu btul , mane tak nyee , tgh bncg tuk lawatan form 3 , ade plak bdak yg sengal mengal mrosakkan majlis , aduhhh , pk bagos lahhh ! aik , mmg menyirap betullahhhhh tyme tuhh . btw , takpe takpe , aku okay sjee , cool laa weyh . haha . opps ! stu lagi , ade ke patut ade yg cdgkan pergi rombongn kat SARAWAK . aikk ! bnyk cantik , klo korang boleh uruskan no hal , tapii , ni semua tggungjawab kt ktorg , aik mne bolehhh , bnyk resiko la weyhh . cuba pk sikit , hadoiii , tak paham btol aku ngn bdk2 mcm tuhh , ni pun ade protes lagi , tak tahu , nak mne sbnrnyeeee , adoi adoi !

lastly , utk mggu ketiga pulak , pehhh ! terkejot giler nk matilahhh , bile dnga cikgu HAIRUNNUR nak pindah ? aikk ! biar betul , aishh , kisah ni mnjadi 1001 tande tnye buat plaja2 SAMT tahuuu , cikguuuuu . hope sgt jgn pindaa okay . sedeh giler ni , lagi lagi tyme cikgu ckp cmni '" fitrah , buat MTQ betul betul tahu , kasi mng , jgn hampakan cikgu , sekolah taw " perghhh ! siyes aku ckp , tyme tuhh tahan je air mate taw, tersedan sedan kat hati ni , aishh ! ckgu ni biar betul . mmg aku prcye giler lah klo ckgu nk pinda tyme tuhh . tapiiii .... ade jgk yg kte cikgu tipuuu , yg sbnrnye cikgu nk pergi UMMAH , alhamdulillah .
cikgu doakan saye yeee , sye nak 9A ! jgn lupe yee ckguuu ? , hehehe ,

hmm , aku rase tu je kot yg aku nak post tuk hari ni , because aku nak study laa , cehhhwaa , poyoks laa , haha ! k laa , doakan aku yahhh :)
9 A !


8.05 a.m

15 January 2011

R U M A H


hihihihi . sedih . dua minggu kat HOSTEL . rinduuu kat rumah . time dekat hostel selalu bayangkan . hmm . (mcm mane lah agaknya kat rumah itu ye . ade perubahan ke ? aishh ! fitrah . sobs3 . baru dua minggu ) :(( macam macam, terjadi kat hostel . jumpa kawan kawan . kelas baru . TINGKATAN tiga . PMR . aishh . ahh ! lantak lah sume tuh . yang penting aku dah ade kat rumah sekarang . tapi...... esok pergi host



el balik . dah laa mlm tuh ade kelas . aishh . sabar jelahh . okay okay . sekarang aku nak cerita pasal dekat rumah pula .

wahhh . best gilaa tahu . hm . yelahh . first aku dapat makan kuih kegemaran aku . iaitu KUIH TELINGA KELING atau nama santifik nyee . haha . aku tak tahuu . cehh . mmg best la melantak bende tuhh . aku mmg sukaa . :) suke gilaaaa . tapi aku tak puas .. takpee . tunggu lagi 3 minggu . kalau balik rumah aku nak beli lagi . sedap weyhhh aku cakap kau . HAHA



pastu , aku terkejut gilaa bila aku tengok kamera NIKON aku macam lain macam jeh . ishh ! dalam hati ( ehh ! asl kemera tuh macam kecil jee ) then , aku pun pergi dekat dekat kat kemera tuh . wow ! terkejut aku , menjerit bila tengok kemera tuh NIKON D90 . gilaa dasyat laa weyhh . rupa rupanya da upgrade kamera baru dari NIKON D3000 terus D90 . perggghh . aku mmg suke gilaa weyh . lebih canggih dri kemera lama , boleh rekod . gambar lebih lawa . i LOVE so much laa . huhh !


pastu , aku nak ajak along temankan pegi kedai nak photostat . then , ibu suruh naik motor jeh . okaylahh . aku ikut perintah , pastu pelik , asl along tak naik moto yg tuh . tapi start motor lain , pastu fikir punya fikir , YA ALLAH , along beli motor baru rupaanyaaa . aishh . best gila lah weyhh . haha , mmg bataklah jugak time tuh . HAHA . btw , biase jeh sbnrrnyee :))


lastly , paling best sekali , bilaaa keluar petang petang SHOOT ngn member kesayangan aku IZZA and IZZAT . I LOVE THEM SO MUCH . really really love lahhhh . :))
hmm . ape lagi kami shoot ngn kemera kami lahh . mereka punya SONY . aku NIKON . perghh . mmg sronok lah time tuh . gilaa sakan la weyh .
happy sgt sgt . walaupun izzat cakap aku Makin MONTEL . tapi aku tak kesah . aku boleh kurus jehh :)) kan kan . hmm .


hmm . aku rase tuh jelah yg aku nak post kot . then , aku nk buat homework . pastu tidur , esok nk jogging :)) kurusss ! HAHA .
and korang tengok jelah pic2 kat bawah ni yahh :) hope enjoy k :))


izza
fitrah nabila



izzat lahh
us
video


mari tengok video ni . lawak ! best .
record by NIKON D90 . love them giler nak mati :))

31 December 2010

HAPPY NEW YEAR :))

pum pamm pum paa .

three ..
twoo ..
onee ..

HAPPY NEW YEAR :))

selamat tahun baruu . yahh . tahun ini sambut dengan rakan rakan kesayanganku > SYAZHIRA IZZA n SYAZWAN IZZAT . yahh . I love them so muchh . so , tahun ni . okaylah . meriahlah jugak sambutan kami . makan makan with mak mak ibu ibu budak budak . sorry to bapak bapak . korang sume tak tergolong laa . HAHA . so , tak tahu nak cakap pee . lihat je lah gambar kat bawah ini yee :))




adik manis . lupaa zip seluar yah ? HAHA


tenukk !

menggedik :))


izza




i LOVE this picture . I hope our friendship has remained until the end of life :))

goodbye

i will miss you two thousand ten . balqis azhar . izzatie zulara . maiesyah najibah , myra shahira , anis sahira , pka peacock , wanuraina , faziera husin , marina harumi . kenangan yang cukup menggammit memori . ohh ! lupee . dorm asiah . BATTUTAH crew . syazhira izza . ohhhh ! cintanyaa aku kat korang . sayangnye aku kat korang . miss nya aku kat korang . jatuh hatinya aku kat korang . sedih sungguh tinggalkan 2010 . macam macam suka duka . yang aku alami . sayang nyaaaa muahhhhhhh ..thanks bcoz dah heppy kan aku pada tahun ini . rasa sayang nak tinggalkan kau . sungguh debar nak menghadapi 2011 . yalahh . aku tak tahu ape yg akan terjadi dengan tahun 2011 ni kan . aku berharap sangat sangat . tahu 2011 ini akan berakhir dengan kejayaan dan keberkatan . ameen . doakan . aku akan sentiasa mengingati 2010 . Thanks a lot to WAN NUR AINA . menjadi peneman aku di 2010 . rakan yg mgkin rapat dengan aku pada tahun ini . tidur same same . pegi DM same same . mandi same same . bngun pun same . aishh ! semua same lahh . Thanks aina . :)) hope tahun 2011 pun same k . IZZATIE . ohhh ! i love you so muchhh ! suka duka , perasaan . kita kongsi same kan . secret mecret pun same same kan . aishh ! nangis pun same kan . sayangggg kauuu . ohh ! lupaa . Thanks 2010 . merapatkan hubungan kau dengan rakan rakan aku . dan menemuakan rakan karib aku ketika sekolah rendah dukuuu . ohhh ! misss yohh , Thanks a lot 201000 . aku cinta kau .
lastly , 2010 . Thanks you so much , welcome 2011 :))
 
Christening Gowns, Free Blogger Templates